📣 שימו לב: בעקבות המלחמה, משרדנו יהיו סגורים וינתן מענה רק בווטסאפ האגודה. 📣 המתווה הארצי שהוצג אינו עומד בציפיות ואינו נותן מענה למציאות דורשים ודאות, נהלים ברורים ופתרונות ישימים לכל הסטודנטים הצטרפו אלינו ותמכו במאבק לשינוי 🩵 💡 בימים אלו אנו פועלים מול הנהלת האוניברסיטה לקידום פתרונות והקלות לכלל הסטודנטים והסטודנטיות. יש לכם רעיונות פרקטיים? שלחו לנו – ונקדם אותם מול ההנהלה.

התחלות חדשות! מאמר מיוחד לראש השנה

מאת: אליה פינסון

שנה חדשה לפנינו, מתרגשים? גם אנחנו! לא פעם, התחלות מלוות בהתרגשות, ציפיות, תקווה ואפילו אופטימיות.

היזכרו ביום שבו התחלתם ללמוד- אילו תחושות עילאיות עלו בכם בעקבות הדרך החדשה שהתחלתם לצעוד בה? אולי הרגשתם צורך לחלוק את הבשורה המרגשת בכל שיחת חולין שנקרתה לדרככם, אולי הבטן התמלאה בפרפרים לקראת השיעור הראשון ואולי בכל פעם שהתבקשתם להציג תעודה מזהה, הייתה זו דווקא תעודת הסטודנט ששלפתם בגאווה. אבל מה קורה כשמגיעים לאמצע הדרך? שם לרוב כבר פחות “נוצץ”- המוטיבציה דועכת, הסבלנות אוזלת וההתרגשות מתחלפת במיאוס. בואו נראה איך אפשר לחדש את הדרייב ולהוציא את הלימונדה מהלימונים של החיים:

עצירת התרעננות: מרגישים מרוקנים לגמרי? עשו לכם חופש. הפסקה מהלימודים- יום, יומיים, שבוע או סמסטר שלם. עשו משהו כייפי בשביל הנשמה, רק לא ללמוד, ואפילו לא לחשוב על לימודים. רק לתת למצברים להתמלא. הרי זה כל הרעיון בלימודים באו”פ- לימודים בקצב שלנו. את מלחמת ההתשה נשאיר למוסדות הלימוד האחרים.

דע מאין באת ולאן אתה הולך: לפחות חלק מההתרגשות של תחילת הלימודים נובעת מחזון ברור שאנו מציירים לעצמנו לגבי העתיד שלנו, זה מה שעוזר לנו להתחדד לעבר המטרות שלנו. קורה שהמטרות הכה-ברורות נקברות בין דפי החומר וספרי הלימוד, או מאבדות מערכן בדרך ואז אנחנו די שוכחים לאן אנחנו צועדים ולמה לנו בכלל. זו הזדמנות טובה להיזכר בסיבות שלשמן התכנסנו, ואם יש צורך, לעדכן ולרענן אותן. בוסט של מוטיבציה מובטח!

איבדת מגע עם המסלול שלך? מזל שהוא תמיד נמצא לפנייך!

צרת רבים חצי נחמה: אחת הנטיות האנושיות המעניינות ביותר היא, להתנחם כשאחרים סובלים כמונו. מרגישים מתוסכלים? עייפים ושבוזים? אתם לא לבד. ליטרלי, כל סטודנט בתואר עובר את השלב הזה. שתפו חברים, בחיים האמיתיים או בפורום הוירטואלי (הקבוצות של הפתוחה מצטיינות בהיענות מהירה ואדיבה)- והיוודעו לכך שאתם ממש לא לבד.

היי פרונטלי: אתם ממש אוהבים לראות את ההרצאה המוקלטת שבוע אחרי בפיג’מה? גם אנחנו. אבל במקרים שבהם המוטיבציה יורדת, יש חשיבות דווקא למעטפת הסטודנטיאלית – שנואה עליכם ככל שתהיה. שקלו את האפשרות להשתתף בשיעורים החיים ולקחת חלק באינטראקציה הכיתתית, או אפילו, רחמנא ליצלן, להירשם לקבוצה פרונטלית בקורס הבא.

לסיכום, כולנו בני אדם- מתרגשים בהתחלה, בוכים בסוף ושוכחים לדבר על האמצע המשעמם. אבל רק מי שמצליח לשרוד אותו קוטף את הפירות (או שותה את הלימונדה, יו ניים איט). אז יישר כוח, ורק אל תתרגלו יותר מדי, כי תכף יגיע הסוף, ושוב התחלה חדשה, וחוזר חלילה…

שתהיה שנה טובה, חדשה ומתוקה!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

שתפו את הפוסט

The Butterfly Button

הירשמו עכשיו
וקבלו מנוי לכל השנה
ב400 ש״ח בלבד!

The Butterfly Button